čtvrtek 19. února 2015

DIY/Inspirace: Záložky do knih

Ahoj.V dnešním článku vám ukážu pár typů na výrobu záložek do knih. Pro mně jsou záložky naprosto nezbytnou věcí, protože nesnáším tu chvíli kdy si říkám kde jsem to sakra skončila??





A taky mám radši, když ta záložka taky nějak vypadá. A většinou se mi nelíbí, takže si je vyrábím. Je spousta typů jak si záložku vyrobit, ale já vám ukážu, jak si je nejčastěji vyrábím já.

Já sice moc nečtu, ale to nevadí




Začneme s tou nejnáročnější :)


1) OBŠÍVANÁ ZÁLOŽKA



Asi vám tu nemusím dlouze vysvětlovat jak jsem tuto záložku vyrobila. Vystřihla jsem si tvar záložky z tvrdého papíru, pak jsem se vzala bavlnku a jehlu. Začala jsem šít kousek od okraje a celou jsem ji dokola obšila. Potom už jsem jen napsala/nakreslila nápis books.





2) PŘÍŠERKA





Tuto záložku jsem vyrobila tak, že jsem si složila z papíru čepici. Takovou, jakou míval Večerníček.
Pak jsem ji obrátila o 90% stupňů a nakreslila obličej. Nevím jestli jsem to vysvětlila správně, ale snad jste to pochopily ;)





3) COPÁNEK


Teď už jdeme k těm jednodušším.



Vzala jsem si pár bavlnek a upletla z nich klasický copánek.Jednoduché :)


4) KLASICKÁ ZÁLOŽKA

Tuto metodu znají snad opravdu všichni. Prostě ustřihnete pruh papíru a něco tam nakreslíte. A to bych nebyla já, kdyby se na mé záložce neobjevila sova :D.



To už jsou všechny mé nápady. Ano samozřejmě jsou ještě další a jednoduší možnosti (kus papíru, staré jízdenky,...), ale tyhle se mi prostě líbí nejvíc :)

A co vy? Vyrábíte si záložky? Pokud ano, jak?

WITH LOVE KRISTEN

7 komentářů:

  1. Já nic nevyrábím, možná kdysi ve škole. Ale tohle se mi moc libí, nejvíc ta první záložka! Já používám ty co dostanu ke knížce anebo mám jednu magnetickou, kterou jsem dostala od Goethe Institut :)

    http://life-by-mrsjagr.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Já jednou narazil na úžasné DIY, kde autorka vysvětlovala, jak si ze svorky udělat takové srdíčko... Od té doby jej používám jako záložku =D Doporučuji!

    OdpovědětVymazat
  3. Bože to je úžasné a roztomilé ! ♥♥♥ Určitě zkusím :) strašně se mi líbí ta příšerka a copánek :) Konečně někdo udělal záložky do knížek, které jsou krásné, jednoduché a nepotřebujete na to 150 věcí :D Děkuji za tip :) Už vím co budu dnes dělat :) Jinka tady je můj a kamarádky blog, tak když budeš chtít tak se mrkni :) Budeme rádi ♥ http://twochoices2.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásný komentář ♥ Na váš blog se určitě podívám :)

      Vymazat
  4. Super inspirace (y) Ten 2. styl záložky jsem ještě nikde neviděla. Určitě něco z toho v budoucnu vyzkouším :)

    PS: Můj blog: amaterspis.blog.cz

    OdpovědětVymazat